Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/A-lag/2010/09a_asane_fnemati.jpg'
There was a problem loading image 'images/A-lag/2010/09a_asane_fnemati.jpg'
There was a problem loading image 'images/A-lag/2011/11a_aif_pokal.jpg'
There was a problem loading image 'images/A-lag/2011/11a_aif_pokal.jpg'

Kollen-kaptein Faramarz Nemati (29) spiller sin 150 seriekamp for klubben mot Bærum2 mandag.ndre runde i serien startet i dag med et par spilte kamper. Åssiden slo Skarphedin 4-3 hjemme og har full pott, mens opprykksfavoritt Jevnaker bommet borte mot Kjapp og tapte 3-0. I morgen er det ÅFK som skal i ilden borte mot rekruttlaget til Bærum på Sandvika stadion kl. 18.30. Hjemmelaget serieåpnet forrige helg med braktap mot Mjøndalen2, og er nok sugene på å vise at de kan bedre. 

 

09a_asane_fnemati.jpgOppgjøret mot Bærum blir en liten milepæl for ÅFKs solide kaptein Faramarz Nemati. Ni år har gått siden han forlot moderklubben Konnerud fra høylandet til fordel for ÅFK. Overgangen gikk ikke upåaktet hen og var til stor oppstandelse siden Åskollen og Konnerud var store rivaler. Krympet ned til vår målestokk i lokalfotballen kunne overgangen den gang i 2006 sammenlignes med en at en Liverpoolspiller gikk til Manchester United. Altså helt utenkelig og absolutt uhørt! Men Farra hadde et ønske om å spille en annen type fotball enn hva moderklubben stod for og et mål om opprykk til 2.divisjon, noe han så for seg han fikk oppfylt ved en overgang. Og den lovende fotballspilleren skulle vise seg å få helt rett i sine antakelser. I 2008 rykket Åskollen opp i 2.divisjon med feiende flott fotball, og sesongens beste spiller var selvfølgelig Farra. Nemati kom til oss som midtbanespiller og var ikke mer sjenert enn at han forlangte å få trøye nr.7. - Jeg sammenlikner meg med mitt store forbilde Eric "The King" Cantona, så jeg tar det som en selvfølge at den trøya passer til meg, lød det fra jubilanten den gangen. Dette trøyenummeret har han holdt fast ved, med unntak av en kamp i 2009 da han lånte bort drakta til selveste Erik "Myggen" Mykland. - Det skulle bare mangle om ikke Myggen fikk låne den for en kamp eller to, smalt det fra midtbanespilleren. Sesongen i 2.divisjon 2009 er en av de beste sesongene for vår kaptein. Først fikk han nyss om at den nye treneren Grøttland ikke helt så for seg Nemati i startelleveren, fordi han hadde så mange andre gode midtbanespillere som passet bedre i hans nye 4-4-2 system. Men da tok Nemati tok opp hansken som ble kastet og gjorde i stedet høyre kantrolle til sin. En rolle som gav ham toppscorertittelen med 8 mål det året. I tillegg ble han forfremmet til kaptein da Frøshaug gikk mye skadet.

11a_aif_pokal.jpgEtter 2 sesonger med nedrykk var plutselig ÅFK tilbake i 4.divisjon og mange spillere forlot klubben. For Farra Nemati var dette ikke et tema. Klubbspilleren ville ha ÅFK tilbake opp i divisjonene, og tok på seg ansvar som kontinuitetsbærer og permanent kaptein. Som "farsfigur" for de mange unge spillerne som kom til, ble Farra en populær og pålitelig kaptein. Nå i ny rolle som midtstopper. I 2013 fikk Farra bevist hvilket potensiale som hele tiden har ligget latent hos ham. På vinteren arrangerte Drammens Tidende "Pressekamp" mot Mjøndalen IF, og Farra spilte så godt på presselaget at han vant en ukes treningsopphold med MIF. Etter treningsuka ble han tilbudt A-kontrakt for Adecco-ligalaget, men Nemati takket høflig nei. En avgjørelse han ikke har angret på, siden kjærligheten ligger hos Drammen FK. I år har kapteinen tro på at ÅFK kan kjempe om opprykk igjen, med en feiende flott fotball som ligger hjertet hans nært.

I morgen hyller vi vår kaptein som runder 150 seriekamper for ÅFK A-lag. Totalt så langt har Farra i løpet av sine ni sesonger scoret 21 mål, servert 13 assist og blitt kåret til en av klubbens tre Beste Spillere i 33 kamper. La oss håpe 29-åringen tar en "Ryan Giggs" og fortsetter i ni år til. Gratulerer så mye, Farra!

MVH Bjørn Reiersrud

Denne wikipedian er under arbeid og vil være det i en god stund fremover. Målet med siden er å oppsummere klubbhistorien til Åskollen FK fra dag en. Dette innebærer å tilgjengliggjøre spillerstatistikker, kampreferater, bilder, gamle nyheter og vidoer.

Arkivet til klubben er stort og dette er starten på å digitaliseringen av klubbinformasjonen. Har du tilleggsinformasjon. bilder ect eller finner feil, så send oss en mail til klubbpost@aaskollen.no.

Målet for 2018 er å ferdigstille sesongene 2008 og 1998, men allerede nå har alle sesongene fått spillerstatistikk, tabeller, kollenfakta, Kollennyheter og bildearkiv. Det er lagt inn ca 850 gamle artikler, ca 200 youtube videoer, ca 300 linker til eksterne netthyheter og et bildearkiv på 7100 bilder. De neste årene vil det med ujevne mellomrom komme 500 nygamle artikler, nye vidoer og et hav av eksterne linker, så følg med :-)

Alle sesongene har mye tesktlig informasjon lagt inn, men ingen av artiklene er redigert.

Til orienentering, spilte Åskollen FK under navnet Drammen FK fra 2009-2016 i blå drakter. I vår wiki bruker vi bare klubbnavnet Åskollen.

NB: Bilde arkivet er nå fullstendig oppdatert fra arkivet med 7100 bilder, men har du noen bilder vi kan mangle så ta kontakt.

Kollen Cup informasjon

  • Dugnad & vaktliste
 
  • Inngang: Voksne kr. 100,- og barn u/16 år gratis. Åpen kiosk!
  • Lagene benytter seg av garderobene i MIFhuset under cafen

Åskollen FK - Postboks 749, 3003 Drammen - www.aaskollen.no  - klubbpost@aaskollen.no - Åskollen FK på Facebook - Kontonr.: 1503.85.48058 - Klubbnr.: GR06020079260 - Org.nr.: 984155344


Copyright © Åskollen FK - aafkadministrasjon@aaskollen.no