Årets finale spilles mellom et Åskollen lag som ikke har overbevist veldig i sin vei til finalen og et Drafn lag som har feid all motstand til side uten nevneverdige problemer. Åskollen har imidlertid fordelen av en drøy halvtimes lenger restitusjon etter sin semifinale, og det blir spennende å se om dette kan utgjøre en forskjell. Begge lag har skadefravær etter en lang turnering, men stemningen er god i begge leire.

 

29 1600 Åskollen   Drafn   8 - 5
  Banens beste: Målscorer 0 Målscorer 0      
    Bhandari 4 Tran 1      
    Kalmo 1 Kjell T. Ring 2      
    Nikola Gresko 1 Fredrik Pedersen 1      
    Njie 1 Even Røgeberg 1      
    Molvær 1          
                 


Kampen åpner med et frispark til ÅFK i gunstig posisjon. Thorleif Molvær tar fart, og klinker ballen knallhardt i tverrliggeren.
Dette ser ut til å vekke Drafn, og Tran Tar med seg ballen fra egen banehalvdel, runder to spillere og plasserer ballen utagbart oppe i keepers venstre vinkel. 1-0 til bortelaget.
Vertene lar seg ikke avskrekke, og går direkte i angrep etter avspark. Dette ender i en amerikaner, og Bhandari bredsider denne overbevisende helt nede i hjørnet. 1-1 og matchen er helt åpen.
Drafns panserspiss Kulam har et vanvittig momentum offensivt, og er et angrep alene. Etter fem minutter skaffer han Drafn et frispark i fin posisjon, men dette ebber ut i en løsning som ble i overkant kreativ, dog uten scoring.
ÅFKs kantspiller avanserer og legger fint inn, knallhardt langs bakken. På bakre stolpe dukker Petter Kalmo opp og setter ballen enkelt i mål. 2-1 til hjemmelaget.
Etter en scoring kommer det ofte en til, og denne er det Drafns Kjell T. Ring som står for. 2-2 og balanse i regnskapet.
Begivenhetene kommer som perler på en snor nå, og hvert av lagene scorer i løpet av et lite minutt. 3-2 ved Nikola Gresko før Drafns Pedersen hamrer inn utligningen. 3-3, og årets finale lever så til de grader.
Drafn spiller fornuftig defensivt og utnytter svakt pasningspill hos ÅFK til å kontre. Anført av en strålende opplagt Sindre Horgen setter de ÅFKs keeper på store prøvelser, men sistnevnte lar seg ikke overliste.
I stedet er det ÅFK som tar initiativet, i det Bhandari sender laget opp i ledelsen etter en glimrende enkeltmannsprestasjon.
ÅFK forsøker å senke tempoet, men blir nær straffet av et høytpressende Drafn. Heldigvis for ÅFK er keeper Jacobsen på alerten og stopper en farlig sjanse til Drafn etter kløning i eget forsvar.
Med elleve minutter igjen på klokka får ÅFK ny amerikaner, og en Bhandari i storform gjør ingen feil. 5-3 til vertene, og nå begynner det å haste for Drafn.
Drafn har massevis av offensiv kvalitet, men begynner å preges av slitasje. Og når Jacobsen i ÅFKs mål i tillegg er i det umulige hjørnet, er det en formidabel oppgave å snu matchen.
Åskollens Njie kjemper som en løve på topp, og innsatsen belønnes etterhvert med scoring etter et skudd som er så hardt at det nesten blåser ut nettet bak Drafns keeper.
Like etter kjemper ÅFK seg til nok en amerikaner, og Bhandari benytter sjansen til å briljere med utsiden av foten. 7-3 og nå synes det umulig for Drafn.
Drafn fortsetter likevel å fighte, og Sindre Horgen reduserer på en amerikaner. 7-4, og det er fire minutter igjen å spille. Kan Drafn greie å snu det?
Bortelaget forsøker å mobilisere til en siste offensiv, men kraften er borte, og i stedet er det ÅFKs Thorleif Molvær som er kvikkest i beina. 8-4 og det var definitivt den siste spikeren i kista for Drafn.
Even Røgeberg reduserer til 8-5 i det siste minuttet, men slaget er tapt, og det er et storfornøyd ÅFK som kan løfte årets trofé etter en sjeldent underholdende finale.

 

 

Bildearkiv Kollen Cup

13KC BroneFinale GIL2Holmen1 KC14 Vestfossen2 16KC Dammen toppscorer

Kollen Cup informasjon

  • Dugnad & vaktliste
 
  • Inngang: Voksne kr. 100,- og barn u/16 år gratis. Åpen kiosk!
  • Lagene benytter seg av garderobene i MIFhuset under cafen


Copyright © Åskollen FK - aafkadministrasjon@aaskollen.no