Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/Jubileum/06A_SVE_Neslund.jpg'
There was a problem loading image 'images/Jubileum/06A_SVE_Neslund.jpg'

Her er en klassisk Neslund artikkel fra 2006: Målmagikeren !  Trippel hat-trick i en omgang - hørt om noen bedre?Det har ikke resten av fotball-Norge gjort heller.

Rolf Næslund heter mannen bak bragden som kom i en 6. divisjonskamp 21. august.

 

Etter en halvtime ledet Svelvik 2 1-0. Rolf hadde brent et par gode sjanser. Lagkameratene svarte og sendte Åskollen 2 til pause med 3-1 ledelsen. 
06A_SVE_Neslund.jpgDa begynte eventyret. 
Rolf scoret og scoret - og da Åskollen fikk straffe rett før slutt sto han med åtte mål. På en halvtime! 
-De andre ba meg ta straffen. Jeg tenkte bare at jeg måtte skyte litt hardere og plasserte ballen nede ved hjørnet. Dermed scoret han sitt niende mål på rappen i samme omgang. 
-Og det artige var at de andre ikke forsøkte å spille meg opp. Mange ville score, men lagkameratene mine brant store sjanser, sier 36-åringen. 
Og det var definitivt ikke med vilje.

EKSEPSJONELT. Fotballforbundets statistikkekspert Kåre Torgrimsen i Stavanger kan det meste. 
Han har ikke hørt om noe lignende. 
-Dette er helt utrolig, sier Torgrimsen. 
Han ramser opp en danske og en tysker som scoret ti mål i OL i 1908 og 1912, men det var ikke på rappen. 
-Også scoret Reidar Kvammen syv mål for Viking i en cupkamp mot Djerv 1919 i 1937. Men heller ikke det var på rad, fortsetter han. Næslund innrømmer at han synes det hele er litt artig. 
-Men det er klart hvis både med- og motspillere hjelper deg, er det ikke så vanskelig å score ni mål. Men denne gangen var det ikke slik. I sine yngre dager scoret han som regel på de umulige sjansene, men brant de mest opplagte. Det husker tidligere lagkamerat Ståle Brandsrud.

ROLIGERE. -Rolf var en enten- eller spiller. Enten fikk han til alt eller ingenting. Han spilte på små marginer, sier Brandsrud. 
Begge er vokst opp i Drafn og hadde flere sesonger sammen. Brandsrud er ganske sikker på at Næslund var på banen da han selv satte sin egen scoringsrekord. 
-Det var i en 5. divisjonskamp for andrelaget i 1994. Motstanderen var Nes i Ådal, og vi vant 12-0. Jeg scoret ti mål, men mest sannsynlig var de ikke etter hverandre. Og det var i alle fall ikke på en omgang 
-Det er helt unikt å score ni mål på en omgang, en stor prestasjon selv om det er i 6. divisjon, konkluderer Ståle Brandsrud. 
Få vet mer om å score mål enn ham.

@aaskollenfk INSTA

Kollen Cup informasjon

  • Dugnad & vaktliste
 
  • Inngang: Voksne kr. 100,- og barn u/16 år gratis. Åpen kiosk!
  • Lagene benytter seg av garderobene i MIFhuset under cafen

@aaskollenfk TWEETS

Åskollen FK - Postboks 749, 3003 Drammen - www.aaskollen.no  - klubbpost@aaskollen.no - Åskollen FK på Facebook - Kontonr.: 1503.85.48058 - Klubbnr.: GR06020079260 - Org.nr.: 984155344


Copyright © Åskollen FK - aafkadministrasjon@aaskollen.no